BIOkamp 2019: Expeditie Robinson
Geplaatst op: 07-04-2019

‘Welkom bij Expeditie Robinson 2019!’

Dat is wat de meiden een paar weken geleden hoorden in het uitnodigingsfilmpje hoorden van het jaarlijkse BIO-kamp.

En op vrijdag 5 april was het dan zover: Met 50 meiden (tussen de 5 en 17 jaar) zijn we deze keer afgereisd naar een ‘onbewoonde eiland’ in De Mortel.

Op vrijdagavond kwamen we aan op een locatie die al helemaal in de survival/eiland/jungle-sfeer was omgetoverd. Er was weinig luxe te vinden, maar tijdens het hele kamp kon je immuniteitskettingen verdienen door bijvoorbeeld te winnen bij een spel of een ander goed te helpen. En die ketting kon je dan weer inzetten voor wat je wilde, zoals een keer geen corvee, een bakje snoep of wat je maar kon bedenken!

Nadat iedereen een goed slaapplekje gevonden had, werden de ‘kampen’ gevormd. Elk kamp kreeg een kist met daarin een lint in hun groepskleur en een echte Expeditie Robinson-bidon, want water drinken is belangrijk op een warm eiland!

We deden wat spelletjes om de locatie te verkennen en gezellig in de stemming te komen en daarna trok de jongste jeugd al hun pyjama aan om te gaan keten op hun slaapkamer. De oudste jeugd zat nog gezellig rond het kampvuur, maar vertrok ook al snel naar hun slaapzalen, waar nog tot in de late uurtjes is doorgekletst!

Op zaterdagmorgen vertrokken we naar het bos, waar we een ruilspel hebben gedaan met eten. In jute-zakken zat verschillende soorten eten en je moest ruilen als je een ander groepje of leiding tegenkom. Wat een lol in het bos en wat waren ze fanatiek, want iedereen wilde natuurlijk eindigen met de chocola of chips en niet met de aardappelen of rijst! We smikkelden de prijs lekker op en wandelden toen terug naar onze kamplocatie, waar we die middag de verschillende ‘proeven’ gingen doen. Er was een grote stormbaan, een ‘hang’-proef aan spijkerbroeken, een houten puzzel, water overbrengen, pannenkoeken bakken, een kruip-parcours en natuurlijk de gevreesde eet-proef! De meiden konden allerlei vieze dingen proeven. Sommigen deden dat zelfs geblinddoekt! Er waren bakjes met gekke visjes, vieze groentes, vreemde fruithapjes en er waren zelfs echte meelwormen! Die trouwens bijna iedereen geproefd heeft. Hoe stoer is dat?!?

Bij alle proeven konden de meiden stempels verdienen en met die stempels kon je dan ’s avonds bij het samensmeltingsdiner allerlei lekkere dingen kopen, zoals broodjes hamburger, ei of knakworst, poffertjes, soep, tosti’s, maar ook groentes, ananas en natuurlijk (casave-)kroepoek!

Ook hebben de meiden per team een dansje voorbereid én hun eigen kleding gemaakt, zodat we ’s avonds konden genieten van leuke optredens. En daarvoor hadden we nog een leuke verrassing: Post van thuis!!!

Na een lange, maar hele fijne en warme dag, mocht de jongste jeugd nog marshmallows roosteren boven het kampvuur en zochten ze daarna hun bedje weer op.

De oudste jeugd kleedde zich ondertussen warm aan, want die hadden nog een dropping! Dus met de auto ergens neergezet en al kletsend zochten zij hun weg weer terug naar ‘ons eilandje’.

Daar wachtte, volgens BIO-traditie, de tomatensoep ons op, waarnaar ook zij hun bedje weer opzochten.

Op zondag hebben we alles weer opgeruimd, nog peanut-korfbal gespeeld in heerlijk warm weer en frietjes gegeten als lunch. Er kwamen weer ‘boten’ om ons terug te brengen naar BIO, waar we werden opgewacht door alle papa’s en mama’s. We lieten ons kamplied horen en konden toen, moe maar tevreden, lekker naar huis voor een douche en ons eigen bedje.

Lieve BIO-meiden; Het was weer fantastisch! Wat hebben we toch een leuke club meiden bij elkaar zo. Jullie helpen elkaar en de leiding en samen maken we er altijd weer een gezellig weekend van!

Ook dank aan alle mensen die ons dit weekend geholpen hebben door te komen helpen op het kamp,  te zorgen dat alle spullen ook op het eiland kwamen of ons ondersteunden op een andere manier.

Dank jullie wel voor een fantastische Expeditie!

En tot volgend jaar! Wij gaan in ieder geval alweer nadenken over ons volgende thema…

Groetjes van Maartje, Inge, Lonneke, Dorian, Joyce en Yvonne.

Vorige Volgende